Recibe las nuevas entradas en tu correo

miércoles, 14 de noviembre de 2012

Butlletí quincenal CCOO: LLUITA DIGITAL, Especial Vaga General


ÈXIT HISTÒRIC DE LA VAGA GENERAL DEL 14-NA hores d’ara ja es pot dir que la vaga general d’avui 14-N ha tingut unseguiment històric. El 85% de la població assalariada de Catalunya  hasecundat la convocatòria.Es calcula que prop de dos milions de treballadors assalariats no han anat a treballar d’un total dels 2 milions 400 mil que hi ha a Catalunya. El 85% de la població assalariada de Catalunya ha secundat la vaga general. Per províncies, a Barcelona la vaga ha tingut una incidència del 90%, A Tarragona del 80%, a Girona del 75% i a Lleida del 70%. Cal tenir en compte que un total de 260.000 treballadors han estat obligats a treballar per complir els serveis mínims establerts.  
Entre les dades de seguiment cal destacar que a la indústria i el transport s’ha superat el 95% i el comerç ha tingut un seguiment històric. Més de 25.000 persones han participat en els piquets informatius que han 
recorregut Catalunya des de les darreres hores d’ahir al vespre, piquets que han estat formats per treballadors vinculats als diferents sindicats, piquets ciutadans i també formats per estudiants. 

MANIFEST UNITARI VAGA GENERALAvui, 14 de novembre, treballadors i treballadores, ciutadans i ciutadanes d’arreu d’Europa ens hem mobilitzat. De Hèlsinki a Lisboa, d’Atenes a Berlín,  de Londres a Barcelona, milions  de persones hem alçat la veu per dir PROU a unes polítiques d’austeritat que comporten greus retallades als drets laborals  i socials de tots els ciutadans i ciutadanes, i per dir NO a unes polítiques que posen en perill el futur del model social europeu! Les polítiques que estan aplicant els governs del PP i CiU són totalment injustes per a la majoria de la població i inútils per sortir de la crisi. Mentre, es troben fàcilment solucions per resoldre la fallida del sistema fi nancer i no se li exigeixen responsabilitats, es retallen recursos per a les polítiques socials i  es crea una situació d'exclusió social que afecta, cada vegada més, una major part de la ciutadania. Els pressupostos generals de l’Estat per al 2013, en són un clar exemple, perquè prioritzen el pagament dels interessos i continuen amb l’estratègia d’afebliment de l’estat del benestar.
A Catalunya i a Espanya ja fa dos anys que patim les polítiques de retallades i ajustos del PP i CiU, que han provocat l’augment de l’atur i la pobresa, més precarietat laboral i molta més desigualtat: es retallen salaris i condicions laborals; es bloquegen els convenis col·ectius i es desequilibra la relació entre empresari i treballadors, a causa de l'aplicació de la reforma laboral; es retallen les prestacions d'atur i s'hi endureix l'accés; disminueixen els recursos per a la renda mínima d'inserció; s'aplica el recopagament sanitari i l'euro per recepta; es retallen beques d’estudi i menjador, i s'augmenten les taxes universitàries i per a la formació professional; fi ns abans-d’ahir continuava la política de desnonaments de manera indiscriminada... I tot això, 
mentre continuen aplicant una política fi scal regressiva que augmenta l'IVA per a tothom, no persegueix el frau i l'evasió fi scals i només benefi cia les grans fortunes i les grans empreses! El malestar creix, no es veu el fi nal d’aquesta greu situació i, a més, vivim sota l’amenaça contínua d’un rescat que, de ben segur, vindrà acompanyat de noves retallades en les pensions i les prestacions d’atur. Que no ens enganyin! Que ens diguin què ens pretenen fer pagar pel rescat!
No és veritat que no hi hagi diners. Hi ha alternatives i hi ha recursos sufi cients per fer unes altres polítiques més justes i efi caces per sortir de la crisi a Catalunya, a Espanya i a Europa! 
Per això avui hem aconseguit paralitzar Catalunya, Espanya, el sud d’Europa! I hem omplert de manifestacions els carrers de moltes ciutats europees i espanyoles, i els de Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Granollers, Sabadell, Reus, Mataró, Vilafranca, Tortosa, Terrassa, Vilanova i la Geltrú, Igualada, Vic, Manresa, el Vendrell...!
No ens aturarem, perquè no ens resignem! No pararem fi ns que no canviïn aquestes polítiques!
Continuarem plantant-hi cara i cridarem ben fort: 
No hay comentarios:

Publicar un comentario